Bagheta Warm Edge pentru eficienta energetica a ferestrelor

Bagheta Warm Edge pentru eficienta energetica a ferestrelor

Bagheta Warm Edge pentru eficienta energetica a ferestrelor 1200 780 West Concept

Ce este de fapt bagheta Warm Edge ?

Bagheta WarmEdge sau „ bagheta calda” este distanțierul ce separă foile de sticlă ale geamului tripan sau termopan. Înlocuind vechea baghetă din aluminiu, această baghetă are un transfer termic liniar, mult mai redus față de baghetele tradiționale din aluminiu. Realizat dintr-un material compozit, termoplastic acesta nu este un bun conductor termic, izolând mai bine marginea gemului termopan.

Avantajele baghetei Warm Edge

  • eficienta termica ridicata
  • readuce semnificativ costurilde de incalzire si climatizare
  • inlatura condesul perimetral de pe geamurile termoizolante, evitand astfel aparitia mucegaiului in incaprere
  • usor de prelucrat
  • durata de viata ridicata a termopanului, in sensul ca bagheta Warm Edge asigura 100% lipsa de permeabilitate ale gazelor, astfel incat argonul introdus nu-si diminuiaza concentratia dupa 5 ani de utiliare ca si in cazul baghetelor distantieri din aluminiu.
Geam termopan echipat cu bagheta de aluminiu vs geam termopan cu bagheta Warm edge

Este bagheta Warm edge o investitie buna ?

Cantitatea cea mai mare de caldura dintr-o locuinta se pierde prin geamuri, de aceea ferestrele de calitate nu ar trebui sa fie doar un moft.

Cel mai important avantaj al baghetelor calde, din punctul de vedere al utilizatorului, este economia la costurile de încălzire. Bagheta caldă are un impact considerabil asupra eficienței energetice a întregii ferestre sau uși,, adică vom cheltui mai puțin pentru încălzirea clădirii. În funcție de materialul din care este realizată, acest tip de baghetă poate să contribuie la reducerea coeficientului Uw al unei ferestre cu până la 13%  față de folosirea unei baghete reci.

Unul dintre studiile disponibile și de încredere efectuate de institutul independent german Passive House Institute (Passivhaus Institut Darmstadt) arată că folosind tâmplărie cu geam cu două foi de sticlă și baghetă caldă, putem economisi aproximativ 5,6% din energia totală de încălzire a unei cladiri. În ceea ce privește geamurile triple/tripan, economia este de 8,6%. In plus pentru cei care doresc certificat de casa pasiva, aceasta bagheta este obligatorie.

Pretul baghetei Warm edge

Diferențele de preț între bagheta caldă și cea din aluminiu poate fi intre 5-10 euro per ML.

66% (două treimi din piață) din termopane sunt încă fabricate cu baghete din aluminiu.

Pentru ca ne dorim sa oferim clientilor nostri ferestre si usi performante cu un coeficient de transfer termic cat mai redus la un pret avantajos, echipam geamurile termopan cu bagheta warm edge la pretul baghetei de aluminiu, fara costuri suplimentare.

Solicita oferta personalizata de pret

Citeste alte articole informative despre condens sau cum alegem tipul de sticla potrivit .

Back to top

Privacy Policy Settings