Ce este sticla termopan si cum alegem cea mai potrivita varianta ?

Ce este sticla termopan si cum alegem cea mai potrivita varianta ?

Ce este sticla termopan si cum alegem cea mai potrivita varianta ? 700 371 West Concept

Ce este sticla termopan?

Sticla low-e

Denumirea sticlei Low.e vine de la cuvântul Low-emisivity ceea ce înseamnă emisivitate scăzută.  Este o sticlă ce are un tratament cu un strat transparent de oxizi metalici, acesta reducând pierderile de energie termică.

Acest tip de sticlă menține energia termică în încăpere astfel  că iarna vom avea foarte puține pierderi . Sticla Low-e permite să intre o mare parte din  razele solare în interior transformandu-se într-un aport de căldură pe timp de iarnă, dar creează un efect de seră pe timp de vară. Este o sticlă recomandată în zonele unde perioada rece  a anului este mult mai mare față de perioada caldă. ( ex zone montane sau termopane poziționate  către nord).

Sticla 4 anotimpuri ( 4S )

4 anotimpuri este o sticlă cu control solar realizată pentru a reduce foarte mult cantitatea de căldură ce intră într-o clădire. Stratul de oxid metalic aflat pe una din fețele foii de sticlă reflectă și oferă senzația de geam oglindă. Acest fenomen de oglindă este întâlnit atunci când razele soarelui bat în  geamul termopan. Este recomandat în zonele însorite și în locuri unde partea vitrata este foarte mare. Sticla 4 anotimpuri permite cu ușurință caldurii din interior să iasă, efectul fiind invers față de cea low-e.

Geamul cu trei foi de sticla ( tripan )

Geamul tripan este cea mai bună soluție atunci când se dorește o izolare termică si fonică sporită. Este format dit trei rânduri de sticlă despărtțite de baghete distanțier din aluminiu sau pvc. Prelucrarea geamurilor tripan este aceeași ca si cele termopan formate din doua foi de sticlă.

De foarte multe ori am fost întrebat dacă folosim sticlă tripan există riscul ca ferestrele și ușile sa se lase de la greutate. Poate exista acest risc doar dacă instalarea ferestrelor nu este efectuată cum trebuie. Atunci când instalăm geamuri tripan trebuie acordat o mare atenție calării sticlei dar și echiparea ferestrelor cu armături corespunzatoare și balamale care suportă greutăți mai mari. Atunci când se dorește un plus valoare termopanelor din pvc recomandarea noastră este sticla tripan.

Alegerea tâmplăriei este un lucru foarte important pentru confortul și  siguranța casei dumneavoastră. Sticla este foarte importantă de aceea recomandăm clienților noștrii cele mai bune soluții în funcție de nevoile acestora. Pentru a afla ce sticlă termopan vi se potrivește construcției dumneavoastră vă putem ajuta cu o oferta personalizata.

Solicita oferta aici

Back to top

Privacy Policy Settings