Ferestrele termopan cu geam triplu: avantaje si dezavantaje

Ferestrele termopan cu geam triplu: avantaje si dezavantaje

Ferestrele termopan cu geam triplu: avantaje si dezavantaje 800 620 West Concept
Geamuri termopan cu sticla tripla avantaje si dezavantaje

Ferestrele termopan cu geamuri triple sunt din ce în ce mai frecvente în ferestre. Comparativ cu geamul termopan, acesta oferă o izolare termică mai bună, zgomot redus și protecție solară. Ne așteptăm să devină standardul obligatoriu în construcția ferestrelor în viitorul apropiat.

Citiți în continuare pentru a afla de ce este deja o idee bună să utilizați geamuri triple. Vă sfătuim cu privire la:

  • Avantajele geamurilor triple
  • Dezavantaje ale geamurilor triple

Care sunt avantajele vitrajului triplu la ferestrele termopan ?

1. Izolație termică specială

Spațiile dintre geamuri sunt umplute cu gaz nobil – de obicei argon sau cripton. Acest lucru îmbunătățește izolația termică enorm. Acest lucru se datorează conductivității termice mai scăzute a gazelor nobile. Datorită acestei naturi, o fereastră cu geam triplu izolează de aproape cinci ori mai bine decât o fereastră cu un singur geam.

2.Cea mai mare eficiență energetică posibilă și economii la factura de energie

Această eficiență energetică permite economisirea costurilor de încălzire cu câteva sute de euro pe an.

Nu numai că vă protejați portofelul pe termen lung, ci și mediul!

3.Interioarele nu se supraîncălzesc

Lumina infraroșie cu unde lungi a soarelui este reflectată prin acoperirea a două dintre cele trei foi de sticlă cu vapori de metal.

Datorită acestei îmbunătățiri suplimentare a izolației termice interioarele nu se supraîncălzesc vara în ciuda razelor solare.

4.Coeficient de transfer termic foarte scăzut (valoare U)

Dacă acordați o atenție deosebită costului ferestrei, cel mai bine este să vă concentrați asupra valorii U. Deoarece ferestrele cu aceleași valori U economisesc, de asemenea, aceeași cantitate de energie pentru încălzire, indiferent dacă sunt geamuri duble sau triple.

Este important să acordați atenție valorii U totale a ferestrei (Uw), deoarece de multe ori se dă doar valoarea U a geamului (Ug)! De obicei, însă, ferestrele cu geamuri triple au o valoare U mai mică decât ferestrele cu geam termopan.

5.Este posibilă optimizarea izolației fonice

Este posibil să se producă geamuri mai groase care sunt lipite între ele. Acestea pot reduce zgomotul penetrant cu până la 50 de decibeli.

Printre altele, însă, etanșeitatea îmbinării dintre fereastră și peretele exterior determină, de asemenea, izolarea fonică.

6.Putem beneficia și de geam securizat

De asemenea, este posibil să se utilizeze sticlă securizată laminată. Aici, geamurile de sticlă sunt așezate una peste cealaltă și lipite, uneori cu un strat polimer elastic, rezistent la rupere, între straturile individuale.

Aceasta înseamnă că, geamurile se sparg, fragmentele se lipesc de film, ceea ce reduce riscul de tăieturi.

7.Autocurățarea sticlei

Sunt posibile și alte optimizări, cum ar fi un sistem de autocurățare. Sticla este acoperită în așa fel încât să descompună activ murdăria organică, cum ar fi praful, rășina sau excrementele păsărilor.

Acoperirea asigură, de asemenea, că apa de ploaie nu se colectează în picături pe geam ci este distribuită pe întreaga suprafață.

Există dezavantaje la geamurile cu triplu vitraj?

1.Costuri mai mari

Ferestrele cu geam tripan sunt în medie cu 15 până la 20% mai scumpe decât geamurile termopan.

Este important să rețineți că prețul unei ferestre este alcătuit din diferite componente. Acestea includ materialul cadrului, tipul de profil din ferestre, armăturile, siguranța specială, izolarea fonică și geamurile de protecție solară.

2.Posibila apariția unor factori negativi

Este posibil ca combinația de ferestre cu o izolare bună și pereți slab izolați, să încurajeze dezvoltarea mucegaiului.

Prin urmare, depinde de comportamentul corect de ventilație pentru a contracara formarea mucegaiului – instalarea ferestrelor cu geam triplu ar trebui să fie întodeauna proporțională cu un concept general pentru izolație.

3.Protecția termică ridicată împotriva razelor solare

Este considerat un avantaj pe timpul verii dar și un mare dezavantaj în sezonul rece deoarece gazul nobil încorporat între sticle contracarează încălzirea interioară de către soare.

De aceea este considerat un dezavantaj și atunci veți depinde doar de încălzirea din sursa proprie, pentru a obține confortul termic dorit în locuinț

4.Este necesar un concept coerent de renovare

La înlocuirea ferestrelor, este important să vă asigurați că acestea sunt incluse într-un concept coerent de renovare.

Economiile dorite sunt în mod corespunzător mai mici dacă alte părți ale casei, cum ar fi pereții, sunt slab izolați.

Back to top

Privacy Policy Settings