Cum scapam de condensul de pe geamul termopan ?

Cum scapam de condensul de pe geamul termopan ?

Cum scapam de condensul de pe geamul termopan ? 1920 1080 West Concept
Cum scapam de condensul de pe geamul termopan

Ce este condensul si de ce este atat de des intalnit pe geamul termopan ?

Condensul care apare pe geamul termopan. Apa rezultata prin lichefierea vaporilor pe suprafete cu temperaturi mai scazute decat a aerului cu care vin în contact.

Care sunt motivele care favorizeaza aparitia condensului pe geamul termopan ?

Indiferent dacă vorbim despre o casă nou construită sau de una cu mulți ani vechime, la un moment dat, proprietarul se va lovi de o problemă neplăcută – condensul.

În interiorul locuinţei condensul este cauzat de mai mulţi factori , precum gătitul, spălatul vaselor şi al rufelor, până şi prezenta oamenilor poate duce la formarea condensului. Condensul apare atunci când umiditatea este foarte ridicată în casă.

Un exemplu bun de o zonă cu umiditate ridicată este baia , când facem duş cu geamul închis. Deoarece temperatura de afară este mai rece ca cea din interior, toţi aburii din baie se depun pe suprafeţele mai răcoroase ale încăperii : geamul, faianţă, oglindă, etc.

Fereastra cu geam termopan nu este vie, nu transpira.

Apa care se acumulează pe suprafaţa ferestrei se datorează umidităţii din aer

Cum scapam de condens ?

Pentru a elimina problema condensului de pe suprafeţele interioare ale ferestrei , pur şi simplu trebuie menţinută umiditatea locuinţei în parametrii normali.

Cel mai simplu mod prin care se scapa de condens este aerisirea corecta a incaperilor cat mai mult posibil, cel putin 30 de minute pe zi. Este recomandat să se instaleze sisteme de ventilaţie atât la baie cât şi la bucătărie, pentru a elimina din start apariţia condensului .

Cateva solutii pentru a evita excesul de umiditate :

  • Folosirea vopselelor, soluţiilor antiigrasie şi antiumezeală pentru pereţi;
  • Achiziţionarea unui dezumidificator
  • Este de prefereat să nu usuci rufele în casa sau să deschizi o fereastră în încăperea unde se afla rufele la uscat
  • Când găteşti vă recomandăm deschiderea unui geam de la bucătărie;
  • Preferabil este să avem o hotă deasupra aragazului;
  • Aeriseşte baia după ce faci duş;
  • Aeriseşte în fiecare dimineaţă camera în care ai dormit ;
  • Lasă deschise uşile camerelor din locuinţă, pentru a permite aerului să circule;

Sau asigurati-va ca in momomentul achiziotionarii unor ferestre noi, sa fie dotate cu feronerie cu sistem de microventilatie.

Feroneria cu microventilatie

Sistemul feroneriei cu microventilate permite deschiderea cercevelei în partea de sus , obţinând un spaţiu cu dimensiunea de max 13 mm, fiind suficient pentru a asigura o ventilaţie adecvată a încăperii fără a se simţi în încăpere curenţii de aer şi fără o schimbare rapidă a temperaturii din locuinţa .

Ferestrele de la West concept sunt echipate cu sisteme de feronerie de ultima generatie cu pozitie suplimentara de microventilatie.

Back to top

Privacy Policy Settings