5 Lucruri despre aerisire si importanta ei pentru sanatate

5 Lucruri despre aerisire si importanta ei pentru sanatate

5 Lucruri despre aerisire si importanta ei pentru sanatate 1000 612 West Concept

Aerisirea corecta a locuintei si feroneria ferestrelor termopan cu sistem de microventilatie

Cum aerisim corect o incapere

Afla 5 lucruri despre aerisirea corecta

Mai mult decât orice, o aerisire corectă înseamnă un mediu sănătos în locuință. De asemenea ne ajută să scăpăm de microbi și mucegai. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, neglijăm acest aspect care joacă un rol important pentru sănătatea noastră. În majoritatea cazurilor acest lucru se întâmplă din cauză că nu ne dorim să pierdem căldura acumulată în încăperi. Contrar celor crezute, aerisirea făcută corect ne ajută la reducerea facturilor de încălzire.

1. Știați că aerisirea ajută la diminuarea riscului de igrasie? În acest mod ne ferim organismul de alte complicații nedorite precum: migrene, depresie sau alte afecțiuni ale aparatului respirator.

2. Aerisirea corectă se face cu geamul termopan larg deschis pentru câteva minute, nu cu geamul rabatat pentru o perioadă de timp mai lungă. De asemenea, în timpul în care aerisim locuința, sursa de căldură este oprită, pentru a fi evitate pierderile de energie.

3. Știai că în cazul în care o încăpere nu este aerisită o perioadă lungă de timp, mediul nu mai este prielnic activității intelectuale și duce la scăderea concentrării? Acest lucru se întâmplă din cauza acumulării de dioxid de carbon. Astfel că o încăpere trebuie aerisită de două ori pe zi cel puțin, pentru a ne feri de astfel de situații neplăcute.

4. Aerisirea este importantă și seara! Pentru un somn liniștitor și odihnitor, camera trebuie aerisită pentru o perioadă de aproximativ 5-10 minute, în funcție de temperatura care se înregistrează afară. O gură de aer curat înainte de somn ne va ajuta să ne trezim bine dimineața.

5. Aerisirea este importantă și la locul de muncă! Petrecem foarte mult timp în birouri, cuprinși de treburi și nu ne gândim la acest aspect, ba chiar mai mult, îl neglijăm total. La fel ca în locuiță, și în birouri aerisitul joacă un rol foarte important. Acesta trebuie făcut la fiecare oră. 5 minute sunt suficiente pentru schimbarea, oxigenarea și împrospătarea aerului. Dacă există un sistem de ventilație, atunci trebuie acordată o atenție aparte filtrelor care necesită verificare și curățare periodică.

Articol preluat de la Salina din Oras.

Sistemul de feronerie cu microventilatie la ferestrele PVC cu geam termopan

Fiecare element din componența unei ferestre termopan joacă un rol major în asigurarea confortului unei locuințe. Rolul principal al acestora este de a închide deschiderile din zid, dar și de a păstra o temperatură cât mai echilibrată în interior și, nu în ultimul rând, de a permite aerisirea. Pentru a nu afecta gradul de confort în timpul acestei activități, multe ferestre sunt dotate cu un sistem de microventilație. Ce este acesta și cum funcționează? Joacă acesta vreun rol în menținerea eficienței energetice? Iată câteva răspunsuri.

Ce este sistemul de microventilație în tâmplăria PVC?

Sistemul de microventilație în tâmplăria PVC reprezintă o soluție inovatoare de ventilare controlată a spațiilor interioare. Acest sistem permite pătrunderea unui flux redus de aer din exterior în încăpere, fără a afecta confortul termic și fonic al locuinței. Aerisirea camerelor este necesară pentru îmbunătățirea calității aerului, dar și pentru a păstra o temperatură echilibrată. Un astfel de mecanism permite un control mai ridicat asupra aerului care intră și care iese din locuință.

Cum acționează microventilația?

Sistemul de microventilație în tâmplăria PVC acționează prin crearea unei mici fante de aerisire, cu o suprafață redusă, prin care aerul să pătrundă în mod controlat. Mai precis, aerisirea devine posibilă fără să fie nevoie ca fereastra să fie complet deschisă. Mecanismul permite ajustarea poziției ferestrei și crearea unui spațiu de 10-13 milimetri în partea superioară.

Astfel, se formează o diferență de presiune între aerul ce vine din exterior și cel care iese din interior. Această diferență joacă un rol important, deoarece transferul se face în mod controlat, întrun ritm lent și echilibrat. Așadar, nu se vor forma curenți de aer și, în interior, se poate păstra un mediu confortabil și sănătos.

Poți opta pentru ferestre speciale cu sistem de microventilație integrat în profilul PVC. Acesta este discret și estetic, fără a afecta aspectul general al ferestrei sau a necesita modificări structurale ale acesteia pentru a putea funcționa.

Rolul microventilației în asigurarea eficienței energetice

Sistemul de microventilație este esențial pentru clădirile care doresc să obțină o eficiență energetică superioară. Acest mecanism previne pierderile de căldură și asigură un nivel optim de umiditate și ventilație în încăperi. Astfel, temperatura poate rămâne constantă indiferent de anotimp și scade necesitatea utilizării intense a sistemelor de încălzire sau de aer condiționat. Drept rezultat, consumul de energie scade în mod considerabil. Cu alte cuvinte, putem spune că microventilația este benefică pentru mediul înconjurător și contribuie la scăderea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Geamurile termopan ar trebui să fie dotate și cu feronerie de calitate. Acest sistem ar trebui să permită închiderea etanșă, pentru a nu apărea pierderi de căldură și a contribui la scăderea coeficientului de transfer termic.

Ferestrele PVC dotate cu sistem de microventilație sunt esențiale pentru a asigura eficiența energetică a unei clădiri, dar și pentru a asigura mai ușor un mediu sănătos în interiorul încăperilor. Aerisirea controlată este vitală pentru menținerea unui confort sporit, dar și pentru a limita consumul de energie și gaze. Asigură eficiența energetică a casei tale prin alte dotări de top, cu ajutorul tâmplăriei PVC de la West Concept Oradea.

Back to top

Privacy Policy Settings